NVTA logo

Actieve werkplaatsen

De NVTA organiseert regelmatig Actieve Werkplaatsen. Dit zijn ontmoetingsplekken voor leden waar TA-professionals elkaar (soms online) treffen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren!

Actieve werkplaats

Leg contact met mede TA-ers uit jouw werkveld

Tijdens Actieve Werkplaatsen delen we onze nieuwste inzichten en ideeën; samen groei je immers beter en verder. Er ontstaan waardevolle contacten die je verder helpen in je persoonlijke groei én professionalisering. In overleg met de andere deelnemers bepaal je de focus van de Actieve Werkplaats. Schrijf je in voor een Actieve Werkplaats in jouw werkveld, via de Agenda die je ziet zodra je ingelogd bent of via de link in de e-mail nieuwsflits.

In de Agenda vind je alle aankomende Actieve Werkplaatsen, met gedetailleerde informatie over de activiteiten. Ben je benieuwd naar (sfeer)verslagen van eerdere Actieve Werkplaatsen? Bekijk dan onze Nieuws-pagina. Als je structureel betrokken wilt zijn bij een of meerdere Actieve Werkplaatsen, meld je dan aan als vaste deelnemer. Hierdoor ontvang je verslagen en aankondigingen van nieuwe activiteiten direct in je inbox.

Deze actieve werkplaatsen zijn pas geweest:

Where educational and organizational meet

Marieke de Groot en Sandra Smits

Sandra nam ons mee in een model van Marijke Spanjaards waardoor we op een systemische wijze naar het maken van een contract hebben leren kijken. Vervolgens verkende Marieke onze leervoorkeuren aan de hand van de leerstijlen van Kolb. De verbinding met TA werd gemaakt door de contactdeuren hierbij te gebruiken.

Tussentaal

Jacobien Geuze

Wat gebeurt er tussen ons? Marijke Spanjersberg schreef hierover een inspirerend boek, naar aanleiding van toenemend individualisme.
We maakten de koppeling naar co-creative TA en het commmunicatie/hechtings-model van Adrienne Lee.

Hoe kunnen we elkaar ondersteunen en komen we samen verder door betekenis te delen? Een experimentele sessie met een theoretisch randje!

Of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief als je (nog) geen lid bent. Dan houden we je op de hoogte.

De polyvagaaltheorie

Jolien Geursen en Ellen Ziengs

Een werkplaats die helderheid gaf, zelfs voor degene die al bekend waren met deze theorie. We hebben met name stilgestaan bij de invloed van ons autonome zenuwstelsel op ons functioneren en wat het effect is van verschillende vormen van stress. 

We hebben gewerkt met creatieve werkvormen om meer bewustzijn te krijgen op onze eigen patronen. 

Relatiestress onder de loep

Lesley van den Eijnden

Wat doe jij (onbewust) als gebrek aan steun en aanwezigheid van belangrijke anderen ontbreekt?
 
We werkten in deze AW met de Persoonlijkheid Aanpassingen Theorie van Joines en Stewart (2002) op co-creatieve en interactieve wijze onder het TA vergrootglas.
 
We gingen aan de slag met het verkennen van onze eigen voorkeuraanpassing. Met als doel je eigen Egotoestand-structuur en processcript te onthullen en daarbij mogelijk bijhorende ongezonde symbioses. Dit ter versterking van de charmant, briljant, creatieve kant van je eigen persoonlijkheid.

Ervaringen van onze bezoekers

Coördinator Actieve Werkplaatsen

Onze Actieve Werkplaatsen worden georganiseerd en gecoördineerd door Frouk Willering. Heb je vragen of misschien input en ideeën voor een Actieve Werkplaats? Neem dan gerust contact met haar op.

Frouk Willering

Coördinator Actieve Werkplaatsen

Aanmelden

voor onze nieuwsflits

Je mailadres is 100% veilig bij ons. Aanmelden is supereenvoudig en als je toch liever niets meer van ons ontvangt, is uitschrijven al net zo makkelijk. Beloofd!

Inloggen Leden

Bekijk onze Leden-pagina met de event-kalender, documenten en meer!