NVTA logo

Actieve werkplaatsen

De NVTA organiseert regelmatig Actieve Werkplaatsen. Dit zijn ontmoetingsplekken voor leden waar TA-professionals elkaar (soms online) treffen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren!

Actieve werkplaats

Voor en door leden: leren, uitwisselen en kennismaken

Actieve werkplaatsen (AW) zijn kosteloos voor leden. Voor niet-leden vragen we voor de live bijeenkomsten een bijdrage van € 25,- voor de locatie, koffie/thee en broodjes. 

Leden organiseren actieve werkplaatsen rondom verschillende thema’s. Het kan zijn dat iemand zijn of haar ideeën wil toetsen, een model wil toelichten of een thema beet wil pakken met professionals die hier nieuwsgierig naar zijn. 

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de actieve werkplaatsen een plek om actief met elkaar op ontdekking te gaan. Daarnaast leer je ook andere TA’ers kennen. 

Wil je zelf een AW organiseren of meedenken over de mogelijkheden? Meld je dan: secretariaat@nvta.nl

Ben je geen lid en wil je wel graag een AW bijwonen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief daarover. 

Deze actieve werkplaatsen zijn pas geweest:

Where educational and organizational meet

Marieke de Groot en Sandra Smits

Sandra nam ons mee in een model van Marijke Spanjaards waardoor we op een systemische wijze naar het maken van een contract hebben leren kijken. Vervolgens verkende Marieke onze leervoorkeuren aan de hand van de leerstijlen van Kolb. De verbinding met TA werd gemaakt door de contactdeuren hierbij te gebruiken.

Tussentaal

Jacobien Geuze

Wat gebeurt er tussen ons? Marijke Spanjersberg schreef hierover een inspirerend boek, naar aanleiding van toenemend individualisme.
We maakten de koppeling naar co-creative TA en het commmunicatie/hechtings-model van Adrienne Lee.

Hoe kunnen we elkaar ondersteunen en komen we samen verder door betekenis te delen? Een experimentele sessie met een theoretisch randje!

Of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief als je (nog) geen lid bent. Dan houden we je op de hoogte.

De polyvagaaltheorie

Jolien Geursen en Ellen Ziengs

Een werkplaats die helderheid gaf, zelfs voor degene die al bekend waren met deze theorie. We hebben met name stilgestaan bij de invloed van ons autonome zenuwstelsel op ons functioneren en wat het effect is van verschillende vormen van stress. 

We hebben gewerkt met creatieve werkvormen om meer bewustzijn te krijgen op onze eigen patronen. 

Relatiestress onder de loep

Lesley van den Eijnden

Wat doe jij (onbewust) als gebrek aan steun en aanwezigheid van belangrijke anderen ontbreekt?
 
We werkten in deze AW met de Persoonlijkheid Aanpassingen Theorie van Joines en Stewart (2002) op co-creatieve en interactieve wijze onder het TA vergrootglas.
 
We gingen aan de slag met het verkennen van onze eigen voorkeuraanpassing. Met als doel je eigen Egotoestand-structuur en processcript te onthullen en daarbij mogelijk bijhorende ongezonde symbioses. Dit ter versterking van de charmant, briljant, creatieve kant van je eigen persoonlijkheid.

Ervaringen van onze bezoekers

Coördinator Actieve Werkplaatsen

Onze Actieve Werkplaatsen worden georganiseerd en gecoördineerd door Frouk Willering. Heb je vragen of misschien input en ideeën voor een Actieve Werkplaats? Neem dan gerust contact met haar op.

Frouk Willering

Coördinator Actieve Werkplaatsen

Aanmelden

voor onze nieuwsflits

Je mailadres is 100% veilig bij ons. Aanmelden is supereenvoudig en als je toch liever niets meer van ons ontvangt, is uitschrijven al net zo makkelijk. Beloofd!

Inloggen Leden

Bekijk onze Leden-pagina met de event-kalender, documenten en meer!