NVTA logo

De werkstartcyclus

Dennis Vrooland en Patrick Odendaal

2023
Wat is TA voor jou?

Wat heb je als nieuwe medewerker nodig om in de organisatie te ‘landen’? Hoe faciliteer je als leider een succesvolle en betekenisvolle samenwerking en hoe houd je teamleden aan boord? Hoe kun je als team bijdragen aan een fijne en zinvolle samenwerking en een cultuur van veiligheid en vertrouwen?

‘De Werkstartcyclus’ geeft je handvatten voor een gestructureerde landing en inbedding van iedereen die nieuw wordt betrokken in een team of bij een project. Het zorgt voor een hechtere samenwerking en een betekenisvolle invulling van rollen en taken voor alle teamleden. Het reikt structuur aan, of je nu dat nieuwe teamlid zelf bent, of de leider die een nieuw teamlid welkom heet, of lid bent van het team waar een nieuwe medewerker aan de slag gaat.

Medewerkers die starten zonder dat er tijd en structuur is om zich werkelijk te verbinden met het team en de organisatie, laten een bovengemiddelde uitstroom zien. Met de Werkstartcyclus wordt een praktisch proces geborgd en worden handige hulpmiddelen en werkvormen aangereikt, waarmee die werkstart succesvol wordt. In een arbeidsmarkt met veel dynamiek en voortdurende personeelskrapte is dat actueler en belangrijker dan ooit.

De werkstartcyclus

Wat heb je als nieuwe medewerker nodig om in de organisatie te...

Meer lezen
De 7 pijlers van succesvolle teams

De 7 pijlers van succesvolle teams

“De afgelopen vijftien jaar heb ik het voorrecht gehad dat Cor mij...

Meer lezen
Boek Weetnietkunde

Weetnietkunde

Dit is geen lege dummy over Weetnietkunde. Het is een serieuze, nieuwsgierige...

Meer lezen

Inloggen Leden

Bekijk onze Leden-pagina met de event-kalender, documenten en meer!