NVTA logo

Opleiding en Certificering

Opleidingen en cursussen voor persoonlijke groei of professionalisering in TA, volg je bij erkende instituten met gecertificeerde opleiders. We hebben verschillende erkende opleidingsinstituten in Nederland alfabetisch voor je op een rijtje gezet.

TA Opleidingen en Cursussen

Til je kennis over TA naar een professioneel niveau

Interesse in één van de opleidingen? Neem direct contact op met de opleiding of ga naar hun website voor meer informatie! Houd er rekening mee dat de NVTA zelf geen opleidingen verzorgt, maar wij hebben veel ervaring met opleiders en bevelen onderstaande organisaties van harte aan.
Bongers en Partners

TA-jaaropleiding Coachen vanuit de positieve psychologie, TA-training: Psychologie voor managers, Psychologie op de werkvloer, 1-0-1, coaching, counseling en supervisie.

Coreal Opleidingen

Introductie trainingen en diverse (master)opleidingen in TA, counseling en supervisie. 

Instituut van der Heijden

Therapie, TA-introductiecursussen; Trainingen Emotioneel Vaardig EMO 1,2,3 en EMO plus; Basisopleiding TA. Counselling & Coaching.

Intact Academy

TA opleiding coaching, team coaching, consultancy, leiderschap en supervisie. 

Kouwenhoven opleidingen

Eénjarige TA opleiding Strategisch coachen, Onderstroom en Bovenstroom zowel voor managers als professionals. TA opleiding reputatiekunde. Individuele coaching in Frankrijk. 

Linda Hoeben

Doorgeven van theorie en praktijk van TA in Vlaanderen via opleidingen en workshops. 

Tal van opleidingen gericht op professionele communicatie. 

PRO Academie

Organisatiegerichte TA-opleiding, coaching en training. 

TA Academie

Introductiecursussen, leergangen, driejarige voortgezette opleiding, Masterclasses. 

TA counseling, TA-introductiecursussen, TA-training en -supervisie. 

TA Eemland

Introductiecursussen, opleiding, supervisie en training 

TA Certificering

Til je kennis over TA naar een professioneel niveau​

Transactionele Analyse kent een structuur van internationaal gestandaardiseerde certificering. Deze standaarden zijn tot stand gekomen en worden onderhouden door twee internationale TA-associaties. Dit zijn de ITAA en de EATA. In de TA onderscheiden we de volgende certificeringen: 

TA 101

Deze introductie in de TA behandelt de kernconcepten van de TA.

BTA

In aanvulling op de internationale certificering is het in Nederland ook mogelijk accreditatie aan te vragen voor Basiscompetentie Transactionele Analyse (BTA). Het BTA-certificaat kun je verwerven door te voldoen aan de volgende criteria:

  1. Je hebt minimaal 200 uur opleiding in TA van erkende TA opleiders ((P)TSTA-ers) gevolgd;
  2. Je hebt 10 uur persoonlijk werk/supervisie gedaan;
  3. Je hebt 20 uur intervisie gedaan;
  4. Je bent minimaal 1 jaar lid van de NVTA;
  5. Je schrijft een verslag van je persoonlijke leerervaringen.

Om in aanmerking te komen voor het BTA-certificaat schrijf je een schriftelijk verslag. Het verslag bespreek je met je TA opleider, die het zal ondertekenen als hij/zij van mening is dat het voldoet aan de beschreven criteria.

Het ondertekende verslag mail je naar secretariaat@nvta.nl met het verzoek om accreditatie. Je ontvangt een factuur ter hoogte van € 50,00. Na betaling van de factuur treedt de inhoudelijk procedure in werking. De accreditatie bestaat uit de titel BTA (Basiscompetentie Transactionele Analyse). Meer informatie vind je HIER.

CTA

Certified Transactional Analyst. Voor als je TA professioneel toepast in de praktijk van een TA-veld. CTA is een internationaal erkende certificering. Hoe word ik Certified Transactional Analyst: Download de pdf.

Bekijk ook het stappenplan om CTA gecertificeerd te raken: Zo ziet jouw CTA Proces eruit

PTSTA

Provisional Teaching and Supervising Transactional Analyst. Je bent bevoegd trainingen en supervisie in TA te geven in het door jou gekozen TA-veld, maar zelf heb je nog geregeld supervisie van iemand met een TSTA-kwalificatie. PTSTS is een internationaal erkende certificering. 

TSTA

Teaching and Supervising Transactional Analyst. Hiermee ben je volledig bevoegd opleidingen te verzorgen en supervisies te geven waar ook ter wereld, in jouw specifieke TA-veld. TSTA is een internationaal erkende certificering. 

Aanmelden

voor onze nieuwsflits

Je mailadres is 100% veilig bij ons. Aanmelden is supereenvoudig en als je toch liever niets meer van ons ontvangt, is uitschrijven al net zo makkelijk. Beloofd!

Inloggen Leden

Bekijk onze Leden-pagina met de event-kalender, documenten en meer!