NVTA logo

Over NVTA

De NVTA brengt professionals en geïnteresseerden in Transactionele Analyse bij elkaar om samen te werken aan persoonlijke en professionele groei. Daarbij borgen we in Nederland de kwaliteit van de toepassing van TA en vergroten we de bekendheid van TA als methodiek.
Samen groeien we beter!

TA Contact

Missie en Visie NVTA

Wat brengt ons in beweging?

Missie
Onze missie is om Transactionele Analyse in Nederland te professionaliseren en de bekendheid rondom TA te vergroten. Wij bieden TA professionals en geïnteresseerden een platform om elkaar te ontmoeten en zich te verenigen. Daarnaast borgen wij de kwaliteit van de toepassing van TA in Nederland, door toe te zien op certificering en het handhaven van een Ethische Code.

Visie
Bij de NVTA staan onderlinge verbinding, kwaliteit en professionalisering rondom TA bovenaan. De NVTA is er voor professionals die TA in hun vakgebied gebruiken en voor geïnteresseerden, die TA gebruiken voor hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij geloven dat je samen beter en duurzamer groeit.

NVTA Bestuur en Organogram

Hoe ziet onze organisatie eruit?

Het bestuur van de NVTA bestaat uit 7 leden. Bestuursleden worden gekozen voor een periode van drie jaar om de koers te bewaken, invulling te geven aan de missie en visie en de belangen van de leden te behartigen. Het bestuur bestaat momenteel uit:

NVTA Organogram

Vind jouw TA Professional

Op zoek naar een erkende TA Professional bij jou in de buurt? Hier zie je waar je terecht kunt en wat hun specialismes zijn. Bij onze leden is kwaliteit gegarandeerd!
Vind jouw TA professional

   Internationale gemeenschap

   Internationaal zijn er verschillende verenigingen die zich inzetten voor het verspreiden en verbeteren van Transactionele Analyse als methodiek. Als NVTA werken wij regelmatig samen met verschillende partnerverenigingen. Eén daarvan is het Vlaams Instituut voor Transactionele Analyse, afgekort als VITA. De NVTA en VITA organiseren samen evenementen en zijn gezamenlijk eigenaar van het TA Magazine. 

   EATA logo

   EATA

   De NVTA maakt deel uit van de ‘European Association for Transactional Analysis’ (EATA). EATA heeft geen individuele leden. NVTA-leden kunnen echter indirect, via de vereniging NVTA, invloed uitoefenen op het beleid van EATA. Binnen het bestuur van EATA worden de belangen van NVTA vertegenwoordigd door 2 gedelegeerden. Momenteel zijn dit:

   Op de website www.eatanews.org vind je meer informatie aan over de EATA. 

   ITAA

   De ‘International Transactional Analysis Association’ (ITAA) is in 1964 mede opgericht door Eric Berne, grondlegger van TA. ITAA heeft wél individuele leden. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.itaaworld.org. Hier kunt u ook informatie vinden over “Transactional Analysis Journal” (TAJ). De TAJ is hèt internationale tijdschrift op het gebied van de TA. Leden van ITAA ontvangen de TAJ automatisch. Dit toonaangevende tijdschift is alleen al het lidmaatschap van ITAA waard. Van harte aanbevolen!

   We zien dat alle internationale organisaties steeds meer samenwerken en wij juichen dit van harte toe!

   EATA Delegates namens de NVTA

   Aanmelden

   voor onze nieuwsflits

   Je mailadres is 100% veilig bij ons. Aanmelden is supereenvoudig en als je toch liever niets meer van ons ontvangt, is uitschrijven al net zo makkelijk. Beloofd!

   Inloggen Leden

   Bekijk onze Leden-pagina met de event-kalender, documenten en meer!