NVTA logo

TA Magazine

TA Magazine wordt onder professionele begeleiding van uitgeverij Kloosterhof gemaakt door en voor leden van de NVTA.

TA boeken
TA magazine is hét blad voor gefundeerde toepassingen van Transactionele Analyse. Transactionele Analyse is een krachtige theorie over menselijke ontwikkeling, communicatie en verandering. Het geeft praktische inzichten en methoden die onmiddellijk toepasbaar zijn bij persoonlijke en professionele groei op individueel, groeps- en organisatieniveau. Je leest over theorie, praktijk en onderzoek in psychotherapie, coaching, counseling, consultancy en educatie. TA magazine inspireert je tot het vergroten van je vermogen om te communiceren en om te leren.
LEDEN LEZEN GRATIS
Viermaal per jaar een thema

TA Magazine wordt door én voor leden uitgegeven. Viermaal per jaar verschijnt een nieuwe uitgave, die speciaal geschreven is rondom een thema. NVTA leden die het leuk vinden om te schrijven en te publiceren, worden van harte aangemoedigd om (met professionele begeleiding) mee te schrijven aan een themanummer. Zo kan iedereen hun steentje bijdragen en hun expertise op een bepaald onderwerp kenbaar maken.

NVTA leden ontvangen van uitgeverij Kloosterhof een wachtwoord, waarmee ze kunnen inloggen en gratis alle edities kunnen lezen. Voor niet-leden kost TA Magazine € 6,95 per stuk, of € 1,95 per los artikel.

TA Magazine - boeken en bronnen

Redactie TA Magazine

Iedereen kan schrijven met professionele begeleiding

En de redactie helpt je daarbij! TA magazine is een online uitgave waar de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA) en het Vlaams Instituut voor Transactionele Analyse (VITA) actief zijn betrokken, en in samenwerking met Uitgeverij Kloosterhof wordt gepubliceerd. Je kunt TA magazine lezen op www.professioneelbegeleiden.nl onder het tabje psychologie. Als lid kan je (gratis) inloggen met het mailadres waarop je bij de NVTA bent ingeschreven! Bij problemen met inloggen kan je contact opnemen met Kloosterhof.

Redactie TA Magazine - Marielle

Marielle Frumau

Hoofdredacteur

Marielle Frumau is thuis bij TA sinds 2011 en verbonden aan TA magazine sinds 2017 als redactie coach en eindredacteur. TA is een verrijking voor haar leven en werk en in de verdieping door het CTA-O (onder contract). TA biedt perspectief, inzicht en verdieping. Sluit dat even mooi aan bij de TAmagazine! Zij werkt als omgevingsmanager voor –de voorbereiding van- het MeerJarenProgramma Geluidsanering spoor en lid van de Ondernemingsraad van ProRail tot maart 2023.

Redactie TA Magazine - Susan

Susan Prinsen

Redactiecoach

Susan Prinsen is zorgondernemer en gezinshuisouder. Zij is CTA-C onder contract. De TA is verweven in het leefklimaat van haar gezinshuis. Dagelijks werkt zij samen met de jongeren en hun biologische systeem toe naar het verwerven en versterken van de eigen autonomie. De TA is hierbij een krachtige hulpbron. Sinds 2021 is zij redactielid van TA magazine.

Redactie TA Magazine - Wendy Huisman

Wendy Huisman

Redactiecoach

Wendy Huisman is specialist in de geneesmiddelveiligheid werkt in die hoedanigheid als consultant voor de farmaceutische industrie. Ze is ook CTA-O onder contract. Sinds TA op haar pad kwam, begrijpt zij zichzelf en haar omgeving beter. Zij heeft een TA-honger die zij stilt door het opdoen en gebruiken van kennis en het leggen van verbindingen. Redactie coach zijn voor het TA magazine geeft haar nog meer mogelijkheden om nieuwsgierig te zijn, te leren en te verbinden! Ze is sinds 2020 redactielid van TA magazine.

Ingrid Kock

Redactiecoach

Ingrid Kock is manager PCHulp en leslocaties bij SeniorWeb. Met haar team van tien vaste medewerkers is ze verantwoordelijk voor de vrijwilligersdiensten bij SeniorWeb. Ingrid heeft een passie voor kennis delen en ontwikkeling. Onderling contact met collega’s en vrijwilligers en mensen écht zien, veelal op afstand, is key in haar werk. TA helpt om patronen/scripts te herkennen en het beste uit de mensen te halen. In juni 2023 sloot ze de driejarige PGPO af. In de redactie van TA magazine gaat ze verder met kennis delen en ontwikkelen.

Redactie TA Magazine - Bart

Bart van Rijsbergen

Redactiecoach

Bart van Rijsbergen is coach en counselor en werkt voornamelijk met ondernemers in het familiebedrijf (www.volhartcoaching.nl), waarbij hij zich richt op de bijzondere dynamieken die voorkomen in het familiebedrijf. Hij is opgeleid als post hbo-personal coach, en volgde daarbij opleidingen in systemisch werk en transactionele analyse. Hij is sinds 2020 redactielid van TA magazine.

Redactie TA Magazine - Antoinette

Antoinette van Reekum

Redactiecoach

Antoinette van Reekum is coach, trainer en teamcoach. Zj begeleidt teams en individuen in het erkennen van zichzelf, in eigenwaarde en het stimuleren van eigen kracht, ook in het doorbreken van patronen/scripts. In haar eigen praktijk in Utrecht haalt zij het beste uit mensen naar boven, door het beste van haarzelf te geven. Haar passie voor TA komt in elke (team)sessie naar voren. Zij is sinds 2016 redactielid van TA magazine.

Redactie TA Magazine - Seema

Seema Ouweneel

Redactiecoach

Seema Ouweneel prikkelt mensen om in beweging te komen zodat ze zich kunnen ontwikkelen en groeien. Dit doet ze in één op één coaching gesprekken en ook binnen professionele organisaties.

Vacature TA Magazine

Vacature

Eindredacteur

TA Magazine zoekt nog een bevlogen en professionele eindredacteur. Wil jij daar meer over weten, neem dan contact op.

Aanmelden

voor onze nieuwsflits

Je mailadres is 100% veilig bij ons. Aanmelden is supereenvoudig en als je toch liever niets meer van ons ontvangt, is uitschrijven al net zo makkelijk. Beloofd!

Inloggen Leden

Bekijk onze Leden-pagina met de event-kalender, documenten en meer!